Välkommen till oss!

GJ Maskin är ett privatägt företag, en maskinhandel inom affärsområdena Lantbruk, Entreprenad, Skog och Industri. Vi är verksamma i före detta Skaraborg, norra Älvsborg Län samt Jönköping stad fram till en gräns mot E4:an. Vi representerar varumärken som Massey Ferguson, Kverneland, McHale, Avant, Nordfarm, FTG Forest, Kubota Construction, Weidemann, CFMOTO, Doosan forklifts, Crown, Silvestone med flera. Vi har idag cirka 50 engagerade anställda på våra anläggningar, redo att hjälpa våra kunder!

GJ Maskin AB startade som eget bolag 1972 av bröderna Stig och Rolf Johansson, men familjens koppling till MF-traktorn går tillbaka mycket längre än så.

Redan när Ferguson-traktorn introducerades i Sverige 1948, var Gustaf Johansson (far till Stig och Rolf Johansson och farfar till nuvarande majoritetsägarna Pär Johansson och Ewa Rudmarker) genom sitt bilföretag återförsäljare för Ferguson i Falköpingsdistriktet. Gustaf, som var lantbrukarson, sålde själv traktorerna. Det blev långa dagar med demonstrationer och filmvisning, ofta för flera närliggande gårdar samtidigt. Det var den nya så kallade” Fergusonsystem” hydrauliken, som genom tryckstången överförde kraften/tyngden som motverkade att traktorn stegrades. Det tog sin tid att demonstrera och förstå. Gustaf var framgångsrik som säljare, och vid ett tillfälle år 1948 levererades fem nya Ferguson samtidigt till lantbrukare i Härja utanför Tidaholm.

Agenturen för Ferguson fortsatte expandera i familjens bolag 1960 i Vara. Samma år tillfördes Kverneland redskap till programmet. GJ Maskin AB expanderade 1975 med en filial i Skövde, med samma försäljningsprogram. Verksamheten i Ulricehamn startade 1983. En nybyggd anläggning i Skövde invigdes år 1988.

Våren 2016 utökades försäljningsområdet till att omfatta delar av Jönköpings län. Från och med januari 2017 representerar GJ Maskin AB Massey Ferguson och Kverneland även i området kring Lidköping/Vara/Kvänum/Grästorp.

Från och med 1 januari 2023 görs en förändring där vi upphör med vår anläggning i Jönköping och vårt säljkontor i Eksjö. GJ kommer som tidigare sälja och serva/reparera maskiner i Jönköping stad och fram till en gräns mot E4:an, men då med utgångspunkt från vår anläggning på Industrivägen 13 i Ulricehamn.

Våra anläggningar

Vi har idag fyra stycken fullserviceanläggningar med placering i Falköping, Skövde, Lidköping och Ulricehamn.

Huvudkontoret är beläget på Fredsgatan 1 i Falköping.

Vi finns alltid nära dig!

Nyleverans Anno 1948

Fem nya Ferguson till Härja

Gustaf Johansson levererar fem nya Ferguson traktorer till grannar i Härja utanför Tidaholm. Sonen Stig, då 12 år, fick hjälpa till att köra ut en av traktorerna.

Coventry 1948

Fabriksbesök för återförsäljare

Bild från besök i Fergusons fabrik i Coventry England. Året är 1948. Gustaf Johansson får åka tillsammans med nio andra återförsäljare i Sverige.